post

De aardappel heeft in de 16e eeuw vanuit Zuid Amerika zijn intrede gedaan in de rest van de wereld. In Nederland en België is de pieper de drager van een menu, in andere landen wordt de aardappel voornamelijk als een groente gezien. Maar hoe je het ook bekijkt, aardappel gerechten kunnen lekker, verrassend en decoratief zijn. Met feestelijke aardappel recepten wordt iedere maaltijd een belevenis. De aardappel is trouwens ook je redding bij een te zout gerecht.

Lekkere aardappel recepten

Gebakken aardappelen kun je van restjes gekookte piepers maken. Gebakken aardappelen van rauwe partjes aardappel in een pan met boter en olijfolie, is echter nog lekkerder. Bak eerst wat paprikapoeder en gooi daar de aardappelblokjes bij. Een teentje knoflook meebakken, geeft het gerecht nog meer smaak. Ook lekker zijn aardappelen recepten waarbij je geraspte aardappel toevoegt aan eieren, groenteschotels en vleesgerechten.

Verrassende aardappel recepten

Aardappelkoekjes zijn altijd een verrassende toevoeging bij een menu. Ze knabbelen lekker weg en je kunt er heerlijk jus mee soppen. Je kunt van aardappelpuree pannenkoekjes bakken of meng fijn geraspte aardappel met eieren, bieslook, peper en zout. Van dit papje maak je dan balletjes die je om en om in een koekenpan bakt.

aardappel recepten

De lekkerste aardappel recepten

Aardappel recepten ter decoratie

Aardappel toefjes, kerstboompjes en andere vormpjes kun je allemaal maken met aardappelpuree. Aardappelen koken, prakken en mixen met melk, boter en ei. Beetje zout, peper en nootmuskaat en voilá.

De aardappel als redder

Als je een stoofgerecht of soep hebt gemaakt die te zout is naar je smaak, dan is de aardappel je redder in nood. Gooi tijdens de bereiding twee of drie rauwe aardappelen bij het gerecht en laat dit minstens een kwartiertje mee pruttelen. Het teveel aan zout wordt opgenomen door de aardappel en je gerecht is weer op smaak.