post

Dat er geen gebrek is aan veganistische of vegan restaurants is duidelijk. Onze hoofdstad staat zelfs op nummer 1 in de top 10 van veganistische steden in Europa. Maar wat doe je als je met vrienden uit eten wil die niet vegan zijn of spontaan beslist ergens een hapje te gaan eten met collega’s? Hoe je dat overleeft is eigenlijk een makkie!

Na de borrel

Daar zit je dan, na een borrel op je werk hebben jullie besloten snel nog het weekend in te luiden in een tentje naast de kroeg. Zo’n bistro, zo’n ouderwetse. Waar ze nog nooit van vegan gehoord hebben. En je hebt toch wel honger na die borrel (waar ze uiteraard alleen maar noten en olijven voor je hadden). Maak er een avontuur van om je avondhap samen te stellen en er ook nog eens van te genieten.

De menukaart

Neem een kijkje op de menukaart en bedenk wat je uit de gerechten kan halen om deze vegan te maken. Vegetarische spaghetti + geraspte kaas – de kaas= een prima veganistische hap. Laat eventueel nog wat extra tomaten toevoegen en klaar ben je. Elk restaurant heeft frietjes. Met ketchup erbij en een lekkere bak sla heb je een overheerlijk maaltje. Maak er een spel van om je eigen gerecht met ingrediënten van de kaart samen te stellen, leuk en verrassend.

veganistisch eten

Tips voor vegans

Vragen staat vrij

Vertel aan de bediening dat je veganistisch bent en vraag desnoods of je aan de keuken kan vragen of zij met je mee willen denken als je niets van je gading op het menu kan vinden. Loop even naar de keuken en bespreek met de kok wat hij of zij in de keuken heeft en voor je kan maken.

Overtuig je vrienden

Is je etentje wel gepland, maar zoeken jullie nog een leuk restaurantje? Neem je vrienden mee in jouw wereld en vertel ze dat veganistisch uit eten gaan ook heerlijk kan zijn. Laat het ze gewoon eens proberen, uit ervaring weet ik: succes gegarandeerd en wie weet maak je wel nieuwe vegan vrienden van ze!