post

Een fenomeen overgewaaid uit de Verenigde Staten: de babyshower. Een feest voor een aanstaande mama, waarbij zij nog even goed door familie en/of vrienden in de watten wordt gelegd. Cadeautjes, spelletjes, heel veel eten. Het hoort er allemaal bij.

Thuis of in een restaurant

Deze babyshowers worden vaak bij mensen thuis georganiseerd, maar wist je dat dit ook prima in een restaurant kan? Juist handig! Het scheelt voor de mensen die de babyshower organiseren een heleboel werk wanneer bijvoorbeeld de catering uitbesteed wordt aan een restaurant. Ook kan de bediening ervoor zorgen dat (een deel van) het restaurant leuk versierd wordt. Een grote tafel waarop alle cadeaus uitgestald kunnen worden. Een andere tafel die mooi is gedekt en versierd met roze of blauw. In restaurants is er vaak een heleboel mogelijk wat babyshowers betreft.

babyshower

Babyshower op locatie

Een middagje of avond feest

Restaurants hebben vaak ruime openingstijden. Op die manier kan je zelf bepalen wanneer het feestje plaats moet vinden. Ga je voor een brunch, high tea of juist voor een (uitgebreid) diner?
Een brunch heeft als voordeel dat je de rest van de dag lekker vol zit. Een nadeel is dat dit vaak in het weekend moet plaatsvinden. Niet iedereen heeft doordeweeks tijd om te brunchen. Dit in tegenstelling tot een diner, wat juist erg goed op een doordeweekse avond kan. Ook kan er na een diner nog geborreld worden. Let wel op dat de aanstaande mama, zeker aan het einde van haar zwangerschap, sneller moe is. Maak het dus niet te laat.
De babyshower high tea is ook in opkomst. En zeg nou zelf… Welke mama (of vrouw in het algemeen) houdt er nou niet van al die zoetigheid op tafel met een kopje thee ernaast?