post

Vegetarisch eten, dat gebeurt allang niet meer alleen door geitenwollensokken-types. Vegetarisch eten is ook al heel lang niet meer droog en smakeloos. Steeds meer mensen eten vegetarisch of willen niet elke dag vlees eten. De redenen hiervoor zijn divers. De één doet het voor de eigen gezondheid, de ander om dierenleed te voorkomen en steeds meer mensen eten vegetarisch, omdat het beter is voor klimaat en milieu. Je kunt natuurlijk thuis je vegetarische potje koken, maar als vegetariër of flexitariër wil je natuurlijk ook weleens uit eten.

Vegetarisch restaurant

De meeste restaurants hebben wel een vegetarisch gerecht op de kaart. Ook is het vaak wel mogelijk om een gerecht aan te passen. Durf te vragen. Soms weet de kok je te verrassen en geeft er een creatieve draai aan.
Als vegetariër is het ook weleens fijn om in een volledig vegetarisch restaurant te eten, waarbij alle gerechten vegetarisch zijn. Tegenwoordig is in veel plaatsen wel een vegetarisch restaurant te vinden. Naast vegetarische restaurants, kan je natuurlijk ook kiezen voor veganistische restaurants die helemaal geen dierlijke producten serveren.

Fruit vegetarisch

Met fruit zijn veel toepassingen mogelijk om een gevarieerde vegetarische maaltijd te maken

Keurmerk

Er is ook een keurmerk voor restaurants en andere horecagelegenheden. Restaurants met dit Gastvrij voor Vegetariërs keurmerk hebben minimaal twee vegetarische hoofdgerechten op het menu staan. Deze schotels moeten bereid zijn zonder dierlijke vetten en dierlijke ingrediënten. De eieren die eventueel gebruikt worden, moeten scharreleieren zijn. In een restaurant met zo’n keurmerk ben je dus verzekerd van een goede vegetarische maaltijd.

Food festivals

Food festivals worden steeds populairder in Nederland. Lekker eten in de open lucht in een gezellige, ongedwongen sfeer. Je kunt er vaak nieuwe dingen proeven. Vaak zijn er foodtrucks te vinden die ook vegetarische hapjes aanbieden, maar de vegetarische en veganistische food festivals zijn ook in opkomst. Wat wil je nog meer? Genieten in de buitenlucht van lekker vegetarisch eten.
Ook als vegetariër kan je heerlijk uit eten gaan. Er is volop keuze!