post

Ongedierte in je restaurant in Leiden aangetroffen? Als je te laat ingrijpt, kan dat zeer vervelende gevolgen hebben voor je bedrijf. De vraag is alleen of je zelf een ongedierteplaag aankan: dit lukt de meeste restauranteigenaren niet. Gelukkig bestaan er professionals die het probleem wél voor je kunnen oplossen!

Is inspectie vooraf noodzakelijk?

Ja, want om tot een gepaste oplossing te komen, moet de expert een goed beeld hebben van de ernst en de omvang van de plaag in je restaurant. Wat gaat hij doen? Hij onderzoekt hoe het ongedierte in het gebouw heeft kunnen geraken en zoekt hun schuilplaatsen op. Hierna kan hij een behandeling voorstellen. Ga je akkoord met zijn plan, dan wordt er zo snel mogelijk aan de oplossing gewerkt.

Met welke middelen kan ongedierte in je restaurant bestreden worden?

Dat hangt af van het soort ongedierte. Muizen en ratten kunnen met gif of met klemmen worden bestreden. Voor insecten zoals vliegen mogen geen elektrische lampen worden ingezet, want dat is onhygiënisch. De vliegen kunnen namelijk boven bereide producten of werkoppervlakken uit elkaar spatten. Heb je last van kakkerlakken? Net als vliegen kunnen die met insecticide bestreden worden.

Hoe lang duurt het voor de beestjes weg zijn?

De duur van de ongediertebestrijding kan per situatie verschillen. Voor zeer ernstige plagen zijn er vaak meerdere behandelingen nodig, soms met tussenpozen van weken of maanden. Ook na de behandeling is het altijd afwachten of de beestjes dit keer echt weg zijn. Bij een wespennest ligt dit weer anders: als het gif eenmaal in het nest is gespoten, duurt het hooguit twee dagen voor alle wespen dood zijn. Prettig om te weten, zeker als je klanten niet meer op je terras durven te zitten

plaagdierbeheersingsplan

plaagdierbeheersingsplan opstellen

Ik heb vaak last van ongedierte in mijn restaurant. Waar kan dat aan liggen?

Gebrek aan hygiëne is de meest voorkomende oorzaak voor ongedierte in je restaurant. Kakkerlakken komen bijvoorbeeld graag af op vetresten: als je keuken vettig is, dan kun je zonder meer een plaag verwachten. Bij een muizen- of rattenplaag komen de beestjes af op zowel bereid als onbereid voedsel. Je treft ze dan aan in je voorraadkasten of ze rennen brutaal door de keuken. Op tijd je afval laten afvoeren en regelmatig de keuken poetsen kan al een hoop leed voorkomen!

Waar vind ik een expert die me kan helpen?

Op www.beestjeskwijt.nl vind je snel en eenvoudig een ongediertebestrijder uit je eigen regio/ Je gaat naar de website, vult je postcode of woonplaats in en je kunt hem meteen bellen. Je mag ook het contactformulier gebruiken als je een afspraak wilt maken. De expert voor Leiden en omgeving helpt je graag met advies en bestrijding en kan nieuwe plagen op effectieve manieren voorkomen.